H επέμβαση της αυξητικής στήθους, γνωστή και ως πλαστική στήθους, δημιουργεί ή επαναφέρει το μέγεθος του μαστού με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης.

Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, έχοντας μία μακρά και επιτυχημένη πορεία στην ικανοποίηση των γυναικών που επιθυμούν να ενισχύσουν, να ανακτήσουν ή να αποκαταστήσουν την ισορροπία στα χαρακτηριστικά του σώματός τους.


Πότε πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προβείτε σε αυξητική στήθους


 • Αν θέλετε καλύτερες αναλογίες ή πιο ελκυστικό σχήμα στον μαστό σας.
 • Αν επιθυμείτε να σας κολακεύουν τα ρούχα σας.
 • Αν, μετά την εγκυμοσύνη, μετά από απώλεια βάρους, ή λόγω της διαδικασίας της γήρανσης, έχει επηρεαστεί το μέγεθος και το σχήμα των μαστών σας.
 • Αν υπάρχει έντονη η διαφορά μεγέθους του ενός στήθους από το άλλο (ανισομαστία).

Πώς θα ξέρετε αν χρειάζεστε αυξητική στήθους


Παρακάτω θα δείτε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους καλό θα ήταν να να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προβείτε σε αυξητική στήθους:

 • Πιστεύετε ότι το στήθος σας είναι πολύ μικρό για το σώμα σας.
 • Αισθάνεστε ιδιαίτερα αμήχανα φορώντας ένα μαγιό ή κάποιο εφαρμοστό ρούχο ή κάποιο ρούχο με βαθύ ντεκολτέ.
 • Το στήθος σας έχει γίνει μικρότερο ή έχει πτωτική τάση ή απώλεια όγκου, από τη στιγμή που αποκτήσατε παιδιά ή λόγω απώλειας βάρους.
 • Παρατηρείτε ανισομαστία, δηλαδή το ένα στήθος σας είναι αισθητά μικρότερο από το άλλο.

Πώς γίνεται η επέμβαση της αυξητικής στήθους;


Στην αυξητική στήθους, δημιουργώ μία τσέπη με τη χρήση προθέσεων σιλικόνης σε στρογγυλό ή ανατομικό σχήμα (σχήμα σταγόνας). Στην τσέπη τοποθετώ τα ενθέματα.

Η προσπέλαση μπορεί να γίνει από την περιθηλαία άλω, από την μασχαλιαία πτυχή και, το πιο σύνηθες, από την υπομάστια πτυχή.

Επιστρέφοντας στην πλαστική στήθους με ενθέματα σιλικόνης, η ανατομία σας και οι δικές μου συστάσεις, θα καθορίσουν που θα τοποθετηθούν.

Όπως ανέφερα λίγο πιο πάνω, τα ενθέματα τοποθετούνται στη δημιουργηθείσα τσέπη κάτω από τον θωρακικό μυ ή κάτω από τον μαζικό αδένα.

Καλό είναι να γνωρίζετε πως η τοποθέτηση του εμφυτεύματος κάτω από τον θωρακικό μυ παρεμβαίνει λιγότερο στις μαστογραφίες και στον θηλασμό.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης σας επίσκεψης, στο ιατρείο μου, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά την κάθε περίπτωση για :

 • Το μέγεθος.
 • Αν θα χρησιμοποιηθούν στρογγυλές ή ανατομικές προθέσεις σιλικόνης.
 • Αν οι προθέσεις σιλικόνης θα τοποθετηθούν πάνω ή κάτω από τον θωρακικό μυ.
 • Το σημείο όπου θα γίνει η τομή.

Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις συνήθεις επιπλοκές, που πρακτικά σπάνια συμβαίνουν. Μπορεί να είναι αιμάτωμα, φλεγμονή ή σύσπαση της κάψας. Η κάψα ουσιαστικά δημιουργείται πάντα γύρω από τα ενθέματα και, σε ένα πολύ μικρό ποσοστό, μπορεί να γίνει σύσπαση της κάψας με αποτέλεσμα τη σκλήρυνση της πρόθεσης, χωρίς αυτό να έχει επιπτώσεις στην υγεία.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως τα ενθέματα που χρησιμοποιώ είναι εγκεκριμένα από το FDA (Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ). Πρόκειται για τα γνωστά brands παγκοσμίως της Mentor και της Allergan, που καθιστούν τη διαδικασία ασφαλή λόγω της ποιότητας και των ελέγχων αλλά και λόγω των δικών μου χειρουργικών τεχνικών.

Σχετικά με την τομή, θα σας χορηγήσω φύλλα σιλικόνης και θα σας συστήσω- ενδεχομένως- Fraxel Restore Laser στο ιατρείο μου.


Μύθοι και Αλήθειες για την αυξητική στήθους:


Μύθοι

Αλήθειες

Το στήθος φαίνεται ψεύτικο τόσο στην όψη όσο και στην αφή.

Τα νέα ενθέματα σιλικόνης είναι πολύ φυσικά και στην όψη και στην αφή.

Θα υπάρχει πρόβλημα με τον θηλασμό.

Είναι ιατρικά αποδεδειγμένο ότι τα ενθέματα σιλικόνης δεν έχουν επιπτώσεις στην υγεία και τον θηλασμό.

Τα ενθέματα θα πρέπει να αντικαθίστανται τακτικά.

Τα νέα ενθέματα είναι εφόρου ζωής, αν και υπάρχουν προειδοποιήσεις και ενδείξεις αλλαγής, σε περίπτωση π.χ.

Τα ενθέματα είναι επικίνδυνα και προκαλούν καρκίνο.

Και μόνο το ακράδαντο επιχείρημα ότι κατά την αποκατάσταση του μαστού από μαστεκτομή χρησιμοποιείται ένθεμα σιλικόνης, αποδεικνύει ότι τα ενθέματα δεν είναι επικίνδυνα.

Το στήθος μπορεί να “ξεφουσκώσει” στο αεροπλάνο.

Δεν υπάρχει απολύτως καμία τέτοια πιθανότητα.


ΟI ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ


Τον κύριο Κωνσταντόγλου τον επισκέφτηκα για μία γνώμη, αφού στην πλαστική στήθους που είχα κάνει στο παρελθόν, είχε δημιουργηθεί κάψα και ήταν πια πολύ αντιαισθητικό.
Με κέρδισε σαν άνθρωπος και νιώθω πως έκανα την κλύτερη επιλογή που αποφάσισα να αλλάξω ενθέματα μαζί του. Επιτέλους νιώθω ξανά αυτοπεποίθηση. Γιατρέ, σας ευχαριστώ τόσο πολύ!
 

- Μάγδα, 48 ετών


Ευχαριστώ θερμά τον Δρ Κωνσταντόγλου για αυτό το άψογο αποτέλεσμα! Δεν μετανιώνω που τον άφησα να αποφασίσει αυτός για το μέγεθος της σιλικόνης! Και το σχήμα… δάκρυ! Είναι τέλειο!  

- Γιώτα, 25 ετών
Dr. Savas Konstantoglou