Πότε πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προβείτε σε ανόρθωση στήθους


  • Αν η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, η βαρύτητα, η απώλεια ή αύξηση βάρους, η γήρανση, η κληρονομικότητα, είναι οι αιτίες του χαλαρωμένου σχήματος των μαστών σας.
  • Εάν ο γιατρός σας κρίνει πως μόνο με τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης είναι απίθανο να επιτευχθεί η ανόρθωση που επιθυμείτε.
  • Αν ο ιστός που περιβάλλει τη θηλή ή την θηλαία άλω έχει υποστεί αλλοίωση ή έχει μεγαλώσει.

Κατά τη διάρκεια της κλινικής εξέτασης στο ιατρείο μου, θα συζητήσουμε αναλυτικά και με απόλυτη ειλικρίνεια όλα τα πλεονεκτήματα και όλα τα πιθανά μειονεκτήματα.

Θα σας τονίσω πως με την επέμβαση της ανόρθωσης στήθους θα βελτιωθεί το σχήμα του μαστού, η προβολή και η συμμετρία του.

Το στήθος σας θα αποκτήσει μία πιο νεανική εμφάνιση και θα αισθάνεστε σίγουρα αυτοπεποίθηση.

Θα σας γνωστοποιήσω πως με την πάροδο του χρόνου, λόγω της βαρύτητας και της γήρανσης, σίγουρα το αποτέλεσμα θα αρχίσει σιγά-σιγά να φθίνει.

Σχετικά με τα σημάδια από τις τομές (σχήμα «άγκυρας»), αυτά μπορούν να βελτιωθούν με φύλλα σιλικόνης και με fraxel restore στο ιατρείο, αλλά σαφώς δεν είναι εμφανή με έναν στηθόδεσμο ή ένα μαγιό.

Μία κύηση στο μέλλον, μετά την επέμβαση, μπορεί επίσης να αλλοιώσει τα προηγούμενα άρτια χειρουργικά αποτελέσματα.


Πώς θα ξέρετε αν χρειάζεστε ανόρθωση στήθους


Αν νιώθετε όλο και πιο δυσαρεστημένες με τη χαλάρωση του στήθους σας, μπορείτε να αναρωτηθείτε τι μπορεί να προσφέρει σε εσάς η χειρουργική επέμβαση της ανόρθωσης στήθους.

Μην εκπλαγείτε αν σας προτείνω να την συνδυάσετε με αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης ή με μείωση στήθους, ως συμπληρωματικές επεμβάσεις που είναι αναγκαίες προς την επίτευξη του στόχου.

Παρακάτω θα δείτε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους λόγους, για τους οποίους καλό θα ήταν να να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προβείτε σε ανόρθωση στήθους:

  • Πτώση στους μαστούς και δυσαναλογία μεγέθους.
  • Απώλεια όγκου, μη σταθεροί μαστοί.
  • Θηλές που κατευθύνονται προς τα κάτω.
  • Στήθος μεγάλο και βαρύ.
  • Αν έχετε ολοκληρώσει την τεκνοποίηση και τον θηλασμό (αν σκοπεύετε να αποκτήσετε και άλλα παιδιά, καλύτερα να το αναβάλετε).

Πώς γίνεται η ανόρθωση στήθους


Η ανόρθωση στήθους πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία ή τοπική αναισθησία και μέθη, σε οργανωμένο χειρουργείο.

Οι διαθέσιμες τεχνικές της επέμβασης θα καθορίζουν και τη θέση των τομών.

Η τεχνική που θα επιλέξω, θα γίνει με βάση το μέγεθος και το σχήμα του στήθους σας, το μέγεθος και τη θέση της θηλαίας άλω, τον βαθμό χαλάρωσης των μαστών σας, την ποιότητα του δέρματος, την ελαστικότητά του και την υπάρχουσα περίσσεια δέρματος.

Θα απομακρύνω χειρουργικά την περίσσεια του δέρματος του μαστού και θα μεταφέρω τη θηλή και τη θηλαία άλω σε υψηλότερη θέση.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου θα χρειαστεί να παρέμβω στο σχήμα της περιθηλαίας άλω, καθιστώντας την μικρότερη σε μέγεθος αλλά και αρμονική.

Η παραδοσιακή μέθοδος απαιτεί τρεις τομές, το λεγόμενο «ανάποδο Τ» ή «σχήμα άγκυρας».

Σε μερικές ασθενείς, μπορεί να είναι δυνατό να αποφευχθεί η οριζόντια τομή κάτω από τον μαστό, καθώς και η κατακόρυφη τομή που εκτείνεται από το κάτω μέρος της θηλής προς την πτυχή του μαστού.

Αν είστε κατάλληλη για μία τροποποιημένη τεχνική, με αποφυγή του «ανάποδου Τ» και μόνο με περιθηλαία τομή ή επιτρέπεται στη μορφολογία σας ανόρθωση με απλή τοποθέτηση ενθέματος, θα το συζητήσουμε στο ραντεβού μας.

Για ένα μήνα μετά την επέμβαση, θα πρέπει να φοράτε ειδικό στηθόδεσμο και να αποφεύγετες την άσκηση. Θα μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας, μετά από περίπου 10 ημέρες.


Πως γίνεται η επέμβαση του facelift:


Με τις κατάλληλες χειρουργικές τεχνικές facelift, μπορώ να επαναφέρω τους ιστούς και το δέρμα ενός προσώπου σε μία νεανικότερη κατάσταση, χαρίζοντας ένα αποτέλεσμα φυσικό και νεανικό.

Παλιότερες τεχνικές με «τράβηγμα» των ζυγωματικών με διαγώνια κατεύθυνση προς το τριχωτό, προκαλούσαν παραμόρφωση των ματιών και των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Γι’ αυτό, πραγματοποιώ lifting με κατακόρυφη κατεύθυνση, που δεν προκαλεί παραμορφώσεις.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της τεχνικής lifting είναι η μυστική τομή. Οι τομές, που γίνονται μέσα από τη γραμμή των μαλλιών στους κροτάφους, και συνεχίζουν ακολουθώντας τη φυσική καμπύλη του αυτιού και μετά οριζόντια μέσα στη γραμμή των μαλλιών, παραμένουν σχεδόν αόρατες.

Η επέμβαση πραγματοποιείται κάτω από τοπική αναισθησία και μέθη, σε οργανωμένο χειρουργείο. Ο ασθενής παραμένει ξύπνιος και επικοινωνεί με τον γιατρό . Ένας έμπειρος αναισθησιολόγος επιτηρεί την όλη επέμβαση, συμβάλλοντας, έτσι, σε ένα ασφαλές χειρουργείο.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι από 2-4 ώρες, ανάλογα με τον επιλεγμένο συνδυασμό επεμβάσεων και ο ασθενής μένει το ίδιο βράδυ στην κλινική. Οι καπνίζοντες έχουν μία αυξημένη πιθανότητα μικρής δερματικής νέκρωσης, συνήθως στην περιοχή πίσω από το αυτί. Το αιμάτωμα αποτελεί μία σπάνια επιπλοκή. Ενας ελαστικός επίδεσμος τοποθετείται για 2-3 μέρες και τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 7-15 μέρες.

Ο στόχος μου είναι ξεκάθαρος: να σας βοηθήσω να επιτύχετε τα πιο όμορφα και φυσικά αποτελέσματα και να κάνω τη χειρουργική εμπειρία σας όσο πιο εύκολη και άνετη γίνεται.


ΟI ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ


Ο κος Σάββας με έκανε να αισθανθώ μετά τις εγκυμοσύνες μου, ξανά… ΓΥΝΑΙΚΑ. Ευχαριστώ αγαπημένε μου γιατρέ!  

- Βέφα, 49 ετών


Σάββα, ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα αυτά που μου προσέφερες. Σε θεωρώ, πλέον, φίλο μου.  

- Μάχη, 35 ετών
Dr. Savas Konstantoglou