Ο στόχος της αντιμετώπισης της γυναικομαστίας στους άνδρες είναι να μειώσει το μέγεθος του στήθους τους, που- μεταξύ άλλων- τους προκαλεί ανητικές ψυχολογικές επιπτώσεις.

Οι διαθέσιμες χειρουργικές μέθοδοι περιλαμβάνουν λιποαναρρόφηση ή αφαίρεση της περίσσειας του μαζικού αδένα ή συνδυασμό και των δύο. Στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού η θεραπεία της γυναικομαστίας θα επιφέρει ασφαλές αποτέλεσμα και πλήρη διόρθωση του προβλήματος.

Πότε πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προβείτε σε θεραπεία της γυναικομαστίας;


  • Αν είστε απρόθυμοι να αφαιρέσετε το πουκάμισό σας δημόσια, να κολυμπήσετε, να συμμετέχετε σε αθλητικές δραστηριότητες ή να ασκηθείτε στο γυμναστήριο.
  • Αν θέλετε να βελτιώσετε τη συνολική αναλογία του σώματός σας.
  • Αν αντιμετωπίζετε ψυχολογική δυσφορία που συνδέεται με την γυναικομαστία..
  • Αν θέλετε να αυξήσετε εμπιστοσύνη προς τον εαυτό σας.

Κατά τη διάρκεια της κλινικής εξέτασης, θα συζητήσουμε μαζί αναλυτικά και με απόλυτη ειλικρίνεια όλα τα πλεονεκτήματα και όλα τα πιθανά μειονεκτήματα.

Μετά την επέμβαση, θα αισθάνεστε άνετα αποκαλύπτοντας το περίγραμμα του στήθους σας, με ή χωρίς ένδυμα, και θα μπορείτε να απολαύσετε τα μόνιμα, πια, αποτελέσματα.

Από την πλευρά μου, θα σας υποδείξω το σημείο όπου θα βρίσκονται οι ουλές και θα σας ενημερώσω αν αυτές θα καλύπτονται από την τριχοφυία. Θα σας κάνω, επίσης, σαφές πως μία μεγάλη αύξηση βάρους στο μέλλον από μέρους σας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα πρότερα, όμορφα αποτελέσματα.


Πώς θα ξέρετε αν πρέπει να αντιμετωπίσετε χειρουργικά τη γυναικομαστία


Η γυναικομαστία συνήθως δεν προκαλείται από κάποιο σοβαρά ιατρικό πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, η αιτία της σπάνια προσδιορίζεται. Ωστόσο, επειδή υπάρχουν ορισμένα ιατρικά προβλήματα που προκαλούν γυναικομαστία, το πρώτο βήμα είναι να ελέγξουμε το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό σας για να αποκλείσουμε κάθε ενδεχόμενο.

Οι παρακάτω είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους, για τους οποίους καλό θα ήταν να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσετε χειρουργικά τη γυναικομαστία:

  • Είστε δυσαρεστημένοι με το μέγεθος ή την εμφάνιση του στήθους σας.
  • Νιώθετε σωματική δυσφορία λόγω των μαστών σας.
  • Έχετε ελαστικό δέρμα. Η επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση της γυναικομαστίας περιλαμβάνει επαρκή συστολή του δέρματος. Το δέρμα σας μπορεί να στερείται ελαστικότητας, αν είστε πενήντα ετών και άνω, αν έχει υποστεί σοβαρή αλλοίωση από τον ήλιο, αν έχετε πολλές ραβδώσεις ή αν έχετε υποβληθεί σε γαστρικό bypass.
  • Έχετε αρχικά δοκιμάσει την υγιεινή διατροφή και την άσκηση για να μειώσετε το μέγεθος του στήθους σας, χωρίς αποτέλεσμα.
  • Δεν είστε υπέρβαρος. Παρά το γεγονός ότι η χειρουργική επέμβαση θα βοηθήσει αυτήν την κατηγορία ασθενών, τα αποτελέσματα δεν θα είναι τόσο ικανοποιητικά. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να προσπαθήσετε να διαθέτετε σχετικά το ιδανικό βάρος του σώματός σας, πριν από την επέμβαση.
  • Αν κάνετε χρήση μαριχουάνας, στεροειδών ή υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών (υπάρχει η θεωρία ότι οι ουσίες αυτές μπορεί να προκαλέσουν γυναικομαστία).

Πώς γίνεται η χειρουργική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας


Ο στόχος της χειρουργικής επέμβασης της γυναικομαστίας είναι να αποκατασταθεί το αρσενικό περίγραμμα του μαστού και να διορθωθούν τυχόν παραμορφώσεις του μαστού, της θηλής ή της θηλαίας άλω.

Οι χειρουργικές επιλογές περιλαμβάνουν λιποαναρρόφηση, εκτομή (χειρουργική αφαίρεση του ιστού) ή έναν συνδυασμό των δύο προσεγγίσεων. Ο μαζικός αδένας γενικώς είναι πυκνότερος από τον λιπώδη ιστό και δεν είναι κατάλληλος για τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης.

Η τομή γίνεται στην άλω της θηλής και, σε περιπτώσεις ιδιαίτερα χαλαρωμένου δέρματος, επιτυγχάνεται σύσφιξη του μαστού με κυκλική τομή γύρω από την άλω.

Από την κλινική ο ασθενής αποχωρεί με ειδική επίδεση και σε περίπου 10-14 μέρες πραγματοποιείται η αφαίρεση των ραμμάτων.

Το ευχάριστο για τους άνδρες είναι πως σχεδόν σε 4 μήνες, στο τελικό αποτέλεσμα, δεν διαγράφονται καν οι ουλές, γιατί κρύβονται προσεκτικά στις φυσικές πτυχώσεις του δέρματος.

Επικοινωνήστε μαζί μου για να κανονίσουμε ένα ραντεβού στο ιατρείο μου και να δούμε μαζί πώς μπορείτε να αποκτήσετε αρρενωπό θώρακα, χωρίς κανένα πια στοιχείο θηλεοποίησης.


ΟI ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ


Με τη στήριξη του κυρίου Κωνσταντόγλου τόλμησα να πάρω την απόφαση . Άλλαξε ριζικά η ζωή μου, η διάθεσή μου και η αυτοπεποίθησή μου.
Σαν άντρας, εννοείται!
 

- Κώστας, 33 ετών


Δεν είχα ξαναπάει σε ιατρείο πλαστικού. Από την πρώτη στιγμή, όλο το προσωπικό αλλά και ο Δρ Κωνσταντόγλου μού φάνηκαν τόσο φιλικοί και άτομα εμπιστοσύνης. Ευχαριστώ για το φοβερό αποτέλεσμα, γιατρέ. Δεν φαίνεται τίποτα. Σας εύχομαι τα καλύτερα. 

- Ιάσωνας, 36 ετώνDr. Savas Konstantoglou