Ποτε πρεπει να εξετασετε το ενδεχομενο να προβειτε σε βλεφαροπλαστικη


  • Αν έχετε περίσσεια δέρματος που καλύπτει τη φυσική πτυχή των άνω βλεφάρων.
  • Αν έχετε χαλαρό δέρμα που κρέμεται κάτω από τα άνω βλέφαρα, πάνω από τις βλεφαρίδες.
  • Αν τα άνω και κάτω βλέφαρα φαίνονται πρησμένα, κάνοντας τα μάτια σας να φαίνονται κουρασμένα και γηρασμένα.
  • Αν έχετε έντονες «σακούλες» κάτω από τα μάτια.

Πως γινεται η επεμβαση της βλεφαροπλαστικης


Η βλεφαροπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί στα άνω βλέφαρα, στα κάτω βλέφαρα, ή και τα δύο.

Με βάση την προεγχειρητική αξιολόγηση που θα κάνω, ανάλογα με τη δομή του προσώπου, των οστών και τη συμμετρία των φρυδιών σας, θα αποφαστεί η χειρουργική τεχνική.

Στην άνω βλεφαροπλαστική, δημιουργείται προσεκτικά μία τομή κατά μήκος της φυσικής πτυχής του άνω βλεφάρου, που την καθιστά αόρατη με την αποθεραπεία. Η περίσσεια δέρματος αφαιρείται, καθώς και η σωστή ποσότητα λίπους, εάν χρειάζεται, με αποτέλεσμα να μπορούμε να πετύχουμε, με μεγάλη ασφάλεια, ένα αρμονικό και όμορφο αποτέλεσμα.

Στην κάτω βλεφαροπλαστική, χρησιμοποιώ μία σύγχρονη χειρουργική τεχνική, αυτήν της κάτω βλεφαροπλαστικής με ταυτόχρονη μετάθεση του λίπους. Η χαλάρωση του κάτω τμήματος διορθώνεται και οι αντιαισθητικές «σακούλες» απομακρύνονται. Η μετάθεση και ανακατανομή του λίπους στα όρια του κόγχου, μου επιτρέπει να γεμίσω τους μαύρους κύκλους (την κοιλάδα του δακρύου), εξαλείφοντας την κούραση που προσδίδει και προσφέροντας νεανικότητα και αποτέλεσμα σε ισορροπία.

Μία άλλη τεχνική που απευθύνεται σε νεαρότερες ηλικίες, είναι η βλεφαροπλαστική χωρίς εξωτερική τομή (transconjuctival approach), στην οποία αφαιρείται μόνο λίπος και όχι δέρμα. Η τομή γίνεται εσωτερικά του βλεφάρου και αφαιρείται η περίσσεια του λίπους που δημιουργεί τις αντιαισθητικές σακούλες.

Η ελαστικότητα και η ποιότητα του δέρματος δεν επηρεάζονται καθόλου.

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε οργανωμένο χειρουργείο, παρουσία αναισθησιολόγου, διαρκεί περίπου μία ώρα, ενώ έχει εντυπωσιακό χρόνο αποθεραπείας και απειροελάχιστα οιδήματα, που- χάρη στην τεχνική μου- υποχωρούν σταδιακά, αλλά πολύ άμεσα.


Μυθοι και Αληθειες για τη βλεφαροπλαστικη:


Μύθοι

Αλήθειες

Θα εξαφανίσει για πάντα το «πόδι της χήνας».

Το “πόδι της χήνας” χρειάζεται botox για να εξαφανιστεί.

Οι ουλές στο άνω ή κάτω βλέφαρο θα είναι εμφανείς.

Επειδή είναι πολύ λεπτό το δέρμα στα συγκεκριμένα σημεία, επουλώνεται πάρα πολύ καλά, ενώ η ανεπαίσθητη πια τομή κρύβεται εξ ολοκλήρου στη φυσική πτυχή των βλεφάρων.

Οι μαύροι κύκλοι θα εξαφανιστούν.

Οι μαύροι κύκλοι βελτιώνονται μόνο με την τεχνική της μετάθεσης του λίπους.

Αποτελεί μία προσωρινή, ως προς το αποτέλεσμα, επέμβαση.

Η άνω βλεφαροπλαστική διαρκεί έως 10 χρόνια, ενώ η κάτω βλεφαροπλαστική σχεδόν για πάντα, μια που είναι σπάνιες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ξαναδημιουργούνται σακούλες.


ΟI ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ


Να φύγουν οι σακκούλες κάτω από τα μάτια ήταν για μένα όνειρο. Γιατρέ το πόσο σας ευχαριστώ δεν περιγράφεται… 

- Μαρία-Χριστίνα, 38 ετών


Ο κος Κωνσταντόγλου είναι καλλιτέχνης. Τα μάτια είναι μάτια και φαίνονται. Εντύπωση μού έκανε το πόσο ασχολήθηκε μαζί μου πριν το χειρουργείο! Πόση κατανόηση και πόση ηρεμία! Με κερδίσατε από την πρώτη στιγμή! 

- Θεώνη, 43 ετών
Dr. Savas Konstantoglou