Το Fraxel είναι μία επαναστατική θεραπεία που καταφέρνει να εξαλείψει τα γερασμένα κύτταρα του δέρματος, κάνοντάς το φρέσκο, λαμπερό και υγιές!

Το Fraxel Dual Band προσφέρει την πιο νέα και εξελιγμένη microlaser θεραπευτική αποκατάσταση, που ενεργοποιεί τα βαθύτερα κύτταρα του δέρματος με φυσικό τρόπο, βοηθώντας το δέρμα σας να επανέλθει στην πρότερη κατάστασή του. Θα νιώθετε και θα δείχνετε πιο νέες, καθώς ραγάδες, ρυτίδες, σημάδια και ουλές ακμής, μελάσματα και κηλίδες εξαφανίζονται άμεσα από πρόσωπο, χέρια και λαιμό, χωρίς μακροχρόνια περίοδο ανάνηψης και παρενέργειες.

Πώς λειτουργεί:

Σε αντίθεση με τα πρωτότυπα laser που εφαρμόζονται μόνο στο πρόσωπο, το Fraxel  εφαρμόζεται και στον λαιμό, στο ντεκολτέ, στα χέρια, και σε ουλές σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Αυτό επιτυγχάνεται, καθώς το Fraxel  laser είναι σε θέση να θεραπεύει με ακρίβεια χιλιάδες μικροσκοπικές περιοχές του δέρματος, χρησιμοποιώντας ακτίνες laser, οι οποίες διεισδύουν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος για να εξαλείψουν τα αλλοιωμένα κύτταρά του.

Είναι το μόνο που μπορεί με ασφάλεια να περάσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, χωρίς να καταστρέφει τις προστατευτικές επιφανειακές στοιβάδες του.

Το αποτέλεσμα είναι φυσική ενεργοποίηση νέου κολλαγόνου, χωρίς το φόβο για επιπλοκές και την ταλαιπωρία του καψίματος. Η θεραπεία με fractional laser διεγείρει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του ίδιου του οργανισμού, η οποία αναπλάθει το κατεστραμμένο δέρμα κάνοντάς το φρέσκο και υγιές.

Το fractional laser, έχει τη δυνατότητα να στοχεύει το 5 έως 50% της επιφάνειας του δέρματος, αφήνοντας το υπόλοιπο 95 έως 50% διαθέσιμο να επουλώσει γρήγορα την περιοχή στην οποία έγινε η θεραπεία.

Το δέρμα του καθενός έχει διαφορετικές ανάγκες, με βάση τις καθημερινές του συνήθειες, το ιατρικό ιστορικό του και διάφορες άλλες παραμέτρους. Γι’ αυτούς τους λόγους, θα αναπτύξουμε ένα πλάνο θεραπείας προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες του δικού σας δέρματος.

Τα αποτελέσματα:

Μπορείτε να περιμένετε δύο κατηγορίες αποτελεσμάτων: τα άμεσα και τα προοδευτικά.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης θεραπείας, το δέρμα σας θα είναι πιο λαμπερό και με καλύτερο τόνο. Η βελτίωση του δέρματος θα συνεχίζεται και θα είναι θεαματική με τα επιθυμητά αποτελέσματα να είναι ορατά μέσα στους 3–6 επόμενους μήνες, καθώς οι βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος συνεχίζουν την επούλωσή τους.

Ανάλογα με τον τύπο και το πρόβλημα του δέρματός σας και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις κοινωνικές και επαγγελματικές σας υποχρεώσεις, μπορείτε να αποφασίσετε πώς θέλετε να επιτύχετε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της θεραπείας Fraxel Laser, σύμφωνα πάντα με τις συστάσεις μου.

Μία επιθετική θεραπεία απαιτεί λιγότερες συνεδρίες αλλά μπορεί να απαιτήσει ολιγοήμερη «απόσυρση» από τις καθημερινές σας υποχρεώσεις. Μία λιγότερο επιθετική θεραπεία, επιτυγχάνει τα ίδια αποτελέσματα χωρίς όμως να χρειάζεται η διακοπή των δραστηριοτήτων σας. Απαιτεί όμως περισσότερες συνεδρίες. Για κάποιους τύπους δέρματος και για ορισμένες δερματικές καταστάσεις υπάρχει ένδειξη για πιο ήπιες ή και λιγότερες θεραπείες.

Η θεραπεία Fraxel είναι ειδικά σχεδιασμένη για να δώσει σε εμένα, τον γιατρό σας, τον πλήρη έλεγχο, με βάση τις προσωπικές σας ανάγκες.

Ποια είναι τα οφέλη της θεραπείας Fraxel;

 • Βελτιώνει τον τόνο του δέρματος και το μέγεθος των πόρων.
 • Ομαλοποιεί τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια.
 • Σβήνει τις ανεπιθύμητες καφέ κηλίδες.
 • Ομαλοποιεί την εμφάνιση από σημάδια ακμής και μετεγχειρητικές ουλές.
 • Αναζωογονεί τον λαιμό, το στήθος και τα χέρια.
 • Απαιτεί ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας
 • Δίνει απαλότερη, πιο φρέσκια και νεανική όψη αλλά και υφή στο δέρμα

Έχει η θεραπεία Fraxel έγκριση από τον FDA;

Η θεραπεία FRAXEL έχει λάβει έγκριση από τον FDA για τις παρακάτω ενδείξεις:

 • Ρυτίδες γύρω από τα μάτια (περιοφθαλμικές ρυτίδες)
 • Σημάδια από τον ήλιο και την ηλικία (πανάδες).
 • Σκούρες κηλίδες και μέλασμα (μάσκα εγκυμοσύνης).
 • Ουλές ακμής και μετεγχειρητικά σημάδια ή ουλές).
 • Skin Resurfacing.

Πόσες θεραπείες θα χρειαστώ και πόσο θα απέχουν μεταξύ τους;

Το δέρμα του κάθε ασθενή είναι διαφορετικό, αλλά κλινικές μελέτες έδειξαν ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, τα μέγιστα αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί με 3 έως 5 συνεδρίες, οι οποίες συνήθως απέχουν μεταξύ τους 2 έως 6 εβδομάδες.

Πονάει η θεραπεία Fraxel;

Εφαρμόζεται τοπική αναισθησία πριν τη θεραπεία και διοχετεύεται κρύος αέρας στην περιοχή κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, ώστε να ελαχιστοποιείται η τυχόν ενόχληση. Μετά τη θεραπεία, οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ένα αίσθημα παρόμοιο με αυτό του ελαφρού εγκαύματος μετά από πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Η ενόχληση εξαφανίζεται μετά από 1 έως 3 ώρες.

Τι παρενέργειες μπορεί να περιμένω μετά τη θεραπεία και για πόσο;

Θα έχετε, σε κάποιο βαθμό, ερυθρότητα και οίδημα. Η ένταση και η διάρκεια εξαρτώνται από το πόσο επιθετική ήταν η θεραπεία και από την ικανότητα επούλωσης του δέρματός σας. Άλλες προσωρινές παρενέργειες που μπορεί να εμφανιστούν είναι: πρόσκαιρη φαγούρα, ξηροδερμία, ξεφλούδισμα και επιχάλκωση, εμφάνιση δηλαδή ελαφρώς μαυρισμένου δέρματος.

Θα σας δώσω αναλυτικές οδηγίες για το τι να περιμένετε από την προσωπική σας θεραπεία και για το πώς να ελαχιστοποιήσετε τις τυχόν ενοχλήσεις.

Τι προφυλάξεις θα πρέπει να πάρω μετά τη θεραπεία;

Είναι απαραίτητη η καθημερινή χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας πάνω από 30. Πρέπει να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια της επούλωσης και για τρεις μήνες- το λιγότερο- μετά την τελευταία θεραπεία. Επιπλέον, προστασία μπορεί να επιτευχθεί με χρήση καπέλου, κατά την έκθεση στον ήλιο.

Για πόσο καιρό παραμένουν οι ενοχλήσεις της θεραπείας Fraxel;

Αυτό εξαρτάται από το πρόγραμμα θεραπείας που επιλέξατε, το πόσο ακολουθείτε τις συμβουλές αποθεραπείας αλλά και από τη φυσική κατάσταση και προδιάθεση του δέρματος σας. Ακόμα και όταν το δέρμα σας αποκατασταθεί, θα πρέπει να συνεχίσετε την αντηλιακή προστασία που περιγράφεται παραπάνω.

Για περιπτώσεις όπως το μέλασμα, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε την απευθείας έκθεση στον ήλιο.

Για όλα αυτά, θα σας δώσω ακριβείς συμβουλές, βασισμένες στις ατομικές σας ανάγκες.

Dr. Savas Konstantoglou