Η εκπαίδευσή μου (τρεις φορές, μάλιστα) στα Interntional Courses Silhouette Lift, στη Βαρκελόνη, ήταν πραγματικά πολύ εποικοδομητική.

Οι μέθοδοι που πραγματοποιώ για απόλυτα ασφαλές lifting στο ιατρείο μου είναι οι Silhouette Lift, Silhouette Soft, καθώς και λεπτά απορροφήσιμα νήματα PDO.

Με λεπτά απορροφήσιμα νήματα, με μία μικρή βελόνα και εύκαμπτους κώνους διπλής κατεύθυνσης, πραγματοποιώ την ανύψωση των ιστών, μόνο με τοπική αναισθησία, σε μία ώρα, στο ιατρείο μου. Έτσι, αποκαθιστάται η πτώση του δέρματος του προσώπου, του λαιμού, του διπλοσάγονου, των παρειών, ενώ επιτυγχάνεται και ανόρθωση φρυδιού (brow lift).

Η καινοτομία έγκειται στην ιδέα ότι με ένα εσωτερικό ράμμα μπορούμε να ανορθώσουμε ένα κομμάτι του δέρματος και να το στερεώσουμε στη νέα του θέση.

Ουσιαστικά για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ειδικά νήματα που, χάρη στα μικροσκοπικά εξογκώματά τους, ανορθώνουν το δέρμα προς τα πάνω. Τα νήματα αυτά, εισάγονται μέσα από μικροσκοπικές διόδους χωρίς καν να χρειαστεί τομή.

Μερικές φορές χρειάζονται περισσότερες από μία είσοδοι σε ένα σημείο, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το lifting ολοκληρώνεται και η ανόρθωση έχει επιτευχθεί, ενώ έχει διασφαλιστεί η νέα θέση του δέρματος.

Στη διάρκεια των επόμενων ημερών, το δέρμα περιβάλλει τα νήματα με κολλαγόνο και έτσι ενισχύει τη δράση τους και κάνει ακόμη πιο σταθερό το αποτέλεσμα.

Το πρόσωπο θα πάρει την τελική του μορφή μετά από μία περίπου εβδομάδα, αλλά θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Το πολυγαλακτικό οξύ, από το οποίο αποτελούνται τα νήματα, διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου. Έτσι, το πρόσωπο δείχνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ανανεωμένο.

Σε κάθε περίπτωση, με την πάροδο των χρόνων το πρόσωπό σας θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με το να μην είχατε προβεί σε αυτήν τη θεραπεία.

Dr. Savas Konstantoglou