Οι ρυτίδες έκφρασης προκαλούνται από τις συσπάσεις των μυών του προσώπου και καθρεφτίζουν κάθε μας συναίσθημα: χαρά, λύπη, άρνηση, σκέψη. Είναι μία ρεαλιστική αντανάκλαση των όσων νιώθουμε.

Όσο είμαστε ακόμα νέοι, οι ρυτίδες αυτές φαντάζουν γοητευτικές. Όσο όμως μεγαλώνουμε, βαθαίνουν και μας γερνάνε.

Με τα όπλα που διαθέτει σήμερα ο πλαστικός χειρουργός, η κατάσταση αυτή είναι αναστρέψιμη, με Νο1 προϊόν στον κόσμο: τις ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης botox ή dysport!

Είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές και αποτελούν την ιδανική θεραπεία για τις ρυτίδες έκφρασης, Το botox επιτυγχάνει τη βελτίωση έως και την εξάλειψη αυτών των ρυτίδων, αν έχετε μεριμνήσει έγκαιρα για την αντιμετώπισή τους. Στην πραγματικότητα, επιτυγχάνει ακινητοποίηση του κινηθέντος μυός, μπλοκάροντας ουσιαστικά τα νευρικά σήματα που προκαλούν τις ρυτίδες έκφρασης.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι αντιληπτά από την τρίτη ημέρα και απόλυτα φανερά από την 15η όπου και καθορίζεται η επανεξέταση fup από εμένα και διαρκούν από 4 έως 6 μήνες.

Αν είστε επιρρεπείς στην ανάπτυξη των γραμμών και εκφράσεων στο πρόσωπο που οδηγούν στην δημιουργία ρυτίδων, μπορεί επίσης να σας συστήσω τη χρήση του botox ως προληπτικό μέτρο ακόμα και μετά τα 20 χρόνια σας.

Στην περίπτωση αυτή, πραγματοποιείται baby botox, δηλαδή προληπτική θεραπεία βοτουλινικής αλλαντοτοξίνης σε μικρότερη δόση.

Ορισμένες ρυτίδες, επίσης, στο πρόσωπο προκαλούνται από την αποδυνάμωση ή τη βύθιση του μαλακού ιστού, όπως οι ρινοπαρειακές αύλακες, οι οποίες εκτείνονται από τις πλευρές της μύτης προς τις γωνίες του στόματος και γενικά αντιμετωπίζονται καλύτερα με υαλουρονικό οξύ και περιστασιακά με botox, για τη βελτίωσή τους.

Οι οδηγίες αμέσως μετά τη θεραπεία του botox, που οδηγούν στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος και στη διατήρησή του, είναι σαφείς:

  • Για 4 ώρες δεν πρέπει να τρίψετε ή να πιέσετε το δέρμα σας, να πιείτε αλκοόλ, να σκύψετε ή να κοιμηθείτε.
  • Για 2 μέρες πρέπει να αποφύγετε τη ζέστη, δηλαδή το πιστολάκι, τη σάουνα, το καυτό νερό, τον ήλιο, το τζάκι.

Στα χέρια ενός έμπειρου ιατρού, το αποτέλεσμα θα είναι στα μέτρα των προσδοκιών σας. Δηλαδή, ένα πολύ φυσικό πρόσωπο που διατηρεί την εκφραστικότητά του με ισχυρές δόσεις νεότητας.

Η βοτουλινική τοξίνη, επίσης, χρησιμοποιείται αισθητικά για να εξισορροπήσει τυχόν ασυμμετρία του προσώπου, στο μυώδες πλάτυσμα του λαιμού που μαρτυρά το γήρας, καθώς και ιατρικά για τη μείωση της εφίδρωσης και για τη θεραπεία της ημικρανίας και των πονοκεφάλων!

Dr. Savas Konstantoglou