Η χειρουργική επέμβαση του facelift, ανάλογα με τις ανάγκες σας, αφορά:


 • Σε ένα full facelift (ολοκληρωμένο lifting).
 • Στο κάτω μέρος του προσώπου και του λαιμού.
 • Στην περιοχή των ζυγωματικών και το μέσο τριτημόριο του προσώπου (midface lift).
 • Στην περιοχή του μετώπου (brow lift).

Το lifting προσώπου:


 • Απομακρύνει την περίσσεια του δέρματος, συσφίγγει τους παρακείμενους ιστούς και τους μύες και απομακρύνει τη χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο και τον λαιμό.
 • Διορθώνει τις γραμμές της «μαριονέτας», ακόμα και το διπλοσάγονο, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του ως η επέμβαση που αποτελεί τον «χρυσό κανόνα» για την αναζωογόνηση του προσώπου.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι υποβάλλονται σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση lifting προσώπου και είναι πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα.


Πότε πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προβείτε σε facelift


 • Αν αισθάνεστε ότι το πρόσωπό σας δεν αντικατοπτρίζει το νεανικό πνεύμα σας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
 • Αν διαπιστώσετε ότι η χαλάρωση του προσώπου σας και η περίσσεια του δέρματος έχουν κοινωνικό και ψυχολογικό αντίκτυπο σε εσάς.
 • Αν τα σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπο είναι ορατά, αλλά εξακολουθεί το δέρμα σας να έχει κάποια ελαστικότητα.
 • Αν έχετε συνειδητοποιήσει πως ο χρόνος, η βαρύτητα, η έκθεση στον ήλιο και η κληρονομικότητα έχουν αλλοιώσει πια τον εαυτό σας.

Σε γενικές γραμμές η επέμβαση του facelift μπορεί να βελτιώσει πολλές περιοχές του προσώπου ουσιαστικά σε μία χειρουργική επέμβαση.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι πως το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει για δέκα χρόνια ή περισσότερο, που σημαίνει ότι θα μοιάζετε δέκα με δεκαπέντε χρόνια πιο νέοι.

Η επιδιόρθωση, επίσης, που μπορεί να γίνει στο λαιμό και το σαγόνι, κατατάσσει το facelift ως την καλύτερη τεχνική από όλες τις άλλες.

Είναι σημαντικό ότι σε όλους τους ασθενείς μου που ενδιαφέρονται για facelift επισημαίνω πως: «Ένα lifting δεν θα δημιουργήσει έναν καινούριο εαυτό σας, αλλά απλά μία νεότερη εκδοχή του εαυτού σας.»


Πως θα ξέρετε αν χρειάζεστε facelift


Τα παρακάτω είναι μερικά χαρακτηριστικά του προσώπου που “φωνάζουν” την ανάγκη για lifting προσώπου:

 • Χαλάρωση του δέρματος στο μέσο τριτημόριο του προσώπου.
 • Βαθιές ρυτίδες που εκτείνονται από τη μύτη σας στις γωνίες του στόματός σας (οι γνωστές ρινοπαρειακές πτυχώσεις).
 • Γραμμές που εκτείνονται από κάθε γωνία του στόματός σας κάτω από το πηγούνι σας (γραμμές «μαριονέτας»).
 • Ο όγκος του προσώπου σας έχει αρχίσει να μετατοπίζεται, να έχει πτωτική τάση.
 • Χαλάρωση και απώλεια του μυϊκού τόνου στο κάτω μέρος του προσώπου σας.
 • Διπλοσάγονο, που προκύπτει από το χαλαρό δέρμα και την υπερβολική εναπόθεση λίπους κάτω από το πηγούνι σας.
 • Έντονη χαλάρωση του δέρματος στον λαιμό σας.

Πως γίνεται η επέμβαση του facelift:


Με τις κατάλληλες χειρουργικές τεχνικές facelift, μπορώ να επαναφέρω τους ιστούς και το δέρμα ενός προσώπου σε μία νεανικότερη κατάσταση, χαρίζοντας ένα αποτέλεσμα φυσικό και νεανικό.

Παλιότερες τεχνικές με «τράβηγμα» των ζυγωματικών με διαγώνια κατεύθυνση προς το τριχωτό, προκαλούσαν παραμόρφωση των ματιών και των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Γι’ αυτό, πραγματοποιώ lifting με κατακόρυφη κατεύθυνση, που δεν προκαλεί παραμορφώσεις.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της τεχνικής lifting είναι η μυστική τομή. Οι τομές, που γίνονται μέσα από τη γραμμή των μαλλιών στους κροτάφους, και συνεχίζουν ακολουθώντας τη φυσική καμπύλη του αυτιού και μετά οριζόντια μέσα στη γραμμή των μαλλιών, παραμένουν σχεδόν αόρατες.

Η επέμβαση πραγματοποιείται κάτω από τοπική αναισθησία και μέθη, σε οργανωμένο χειρουργείο. Ο ασθενής παραμένει ξύπνιος και επικοινωνεί με τον γιατρό . Ένας έμπειρος αναισθησιολόγος επιτηρεί την όλη επέμβαση, συμβάλλοντας, έτσι, σε ένα ασφαλές χειρουργείο.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι από 2-4 ώρες, ανάλογα με τον επιλεγμένο συνδυασμό επεμβάσεων και ο ασθενής μένει το ίδιο βράδυ στην κλινική. Οι καπνίζοντες έχουν μία αυξημένη πιθανότητα μικρής δερματικής νέκρωσης, συνήθως στην περιοχή πίσω από το αυτί. Το αιμάτωμα αποτελεί μία σπάνια επιπλοκή. Ενας ελαστικός επίδεσμος τοποθετείται για 2-3 μέρες και τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 7-15 μέρες.

Ο στόχος μου είναι ξεκάθαρος: να σας βοηθήσω να επιτύχετε τα πιο όμορφα και φυσικά αποτελέσματα και να κάνω τη χειρουργική εμπειρία σας όσο πιο εύκολη και άνετη γίνεται.


Μύθοι και Αλήθειες για το facelift:


Μύθοι

Αλήθειες

Πάντα το αποτέλεσμα είναι αρκετά αφύσικο.

Η τεχνική με κατακόρυφη κατεύθυνση προσδίδει απόλυτη φυσικότητα.

Διαρκεί για πάντα.

Η διαδικασία της γήρανσης συνεχίζεται, αλλά πάντα είστε σε νεανικότερη κατάσταση από αυτή που θα ήσασταν, αν δεν είχατε υποβληθεί.

Η μετεγχειρητική πορεία διαρκεί πολύ.

Με τη νέα τεχνική που εφαρμόζω, ο χρόνος αποθεραπείας είναι ιδιαίτερα σύντομος.

Η καλύτερη χρονική στιγμή, είναι όταν είμαστε σε μεγάλη ηλικία.

Το facelift πραγματοποιείται στην ηλικία που νιώθουμε ότι το έχουμε ανάγκη.


ΟI ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ


Εξαιρετική δουλειά, από εξαιρετικό γιατρό. Κύριε Κωνσταντόγλου, σας ευχαριστώ πολύ για την αντιμετώπιση και το φυσικό αποτέλεσμα. 

- Ασημίνα, 56 ετών


Ένα από τα πράγματα που χάρηκα στο lifting μου είναι οι τομές που δεν φαίνονται. Και η γρήγορη ανάρρωση. Δεν το περίμενα! Ευχαριστώ θερμά τον γιατρό και το προσωπικό του. 

- Ηλιάνα, 58 ετών
Dr. Savas Konstantoglou