Οι καλοσχηματισμένες γάμπες σε ένα γυναικείο σώμα αποπνέουν θηλυκότητα και αντικείμενο θαυμασμού από μεγάλη μερίδα ανδρών.

Λόγω κληρονομικής προδιάθεσης, είτε λόγω κάποιας ασθένειας, πολλές φορές, οι γάμπες είναι δυσανάλογες με το υπόλοιπο σώμα και παρουσιάζουν ατροφία στο ένα ή και στα δύο πόδια.

Οι ατροφικές γάμπες, με τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής, μπορούν να αναδιαμορφωθούν και να αποκτήσουν τον απαιτούμενο όγκο, ούτως ώστε να είναι αρμονικές με το σώμα σας και ελκυστικές.

Η πιο δημοφιλής θεραπεία που δίνει άμεσα λύση στο πρόβλημα είναι η γλυπτική γάμπας με υαλουρονικό οξύ βραδείας αποδέσμευσης Μacrolane. >

Χωρίς χειρουργείο και επώδυνες τεχνικές, το Μacrolane σμιλεύει το σχήμα και τον όγκο της κνήμης και έχει μακρά διάρκεια, περίπου δύο χρόνων από την εφαρμογή του.

Το Μacrolane δεν είναι ζωικής προέλευσης, άρα δεν χρειάζεται να προηγηθεί κανένα τεστ ευαισθησίας. Αφομοιώνεται πλήρως από τον οργανισμό σας, είναι βιοδιασπώμενο και δεν αφήνει κατάλοιπα στο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εσείς να επιλέξετε πότε θέλετε να έχετε συμπληρωματική θεραπεία, ώστε να διατηρηθεί το αποτέλεσμά σας. Μία συνεδρία διαρκεί από 30-45 λεπτά, ενώ αμέσως μετά μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας.

Για όσες αναζητούν μία πιο μόνιμη λύση, μπορεί να επιτευχθεί αυξητική γάμπας και χειρουργικά, με ενθέματα σιλικόνης. Στη σύσταση είναι ακριβώς ίδια με αυτά της αυξητικής στήθους με προσαρμοσμένο στην κνήμη σχήμα.

Στην προσπάθεια μίμησης του γαστροκνημίου μυός, που οφείλεται για τον όγκο της γάμπας, πραγματοποιώ την προσπέλαση για να τοποθετήσω το ένθεμα είτε από το οπίσθιο-έσω μέρος της κνήμης είτε από το οπίσθιο-έξω μέρος της, ενώ είναι σύνηθες, ανάλογα με το πρόβλημα, να τοποθετηθούν ενθέματα διαφορετικού όγκου για να επιτευχθεί η αναλογία. Η τομή γίνεται στο πίσω μέρος του γονάτου και δεν είναι αντιληπτή από τρίτους λόγω της φυσικής πτύχωσης στο συγκεκριμένο σημείο.

Όπως προαναφέρθηκε, η χειρουργική αυξητική γάμπας είναι μόνιμη και το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται σε λίγους μόνο μήνες, όταν θα έχει υποχωρήσει ολοκληρωτικά κάθε υπάρχον οίδημα. Τα ενθέματα μπορούν να αφαιρεθούν οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς κάποια αρνητική επίπτωση. Γενικά, σπάνια συμβαίνουν ανεπιθύμητες επιπτώσεις και η επέμβαση αυξητικής γάμπας σημειώνει, στατιστικά, υψηλό βαθμό επιτυχίας και ικανοποίησης.

H αυξητική γλουτών, επίσης γνωστή και ως brazilian lift αποτελεί τη νέα τάση στην πλαστική χειρουργική και το γεγονός ότι είναι μη επεμβατική με υαλουρονικό οξύ βραδείας αποδεσμεύσεως Μacrolane, την καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή!

Το Μacrolane είναι ένα διάφανο κρυσταλλικό gel, που αποτελείται από μία απόλυτα φυσική και ασφαλή ουσία, το υαλουρονικό οξύ. είναι φυσικό συστατικό του δέρματος, δεσμεύει το νερό και δίνει σχήμα και όγκο στα σημεία όπου εγχέεται. Εξαιτίας της τεχνολογίας NASHA, το Μacrolane έχει μεγάλη διάρκεια, παραμένει ως σύσταση παρόμοιο με το υαλουρονικό οξύ του ίδιου του σώματος και είναι βιοδιασπώμενο.

Η διαφορά του με το υαλουρονικό οξύ restylane έγκειται στο ότι το Μacrolane είναι πιο «παχύ» gel ειδικά διαμορφωμένο για τη γλυπτική του περιγράμματος και του όγκου του σώματος.

Κατά τη διάρκεια του brazilian lift, το διάφανο κρυσταλλικό gel εγχέεται στο δέρμα στις κατάλληλες ποσότητες με μία απλή ένεση. Έτσι, το Μacrolane προσδίδει φυσικό όγκο και δίνει υπέροχο σχήμα στους γλουτούς.

Tα οφέλη της θεραπείας υπερτερούν σημαντικά έναντι των μειονεκτημάτων. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι πως δεν αποτελεί μόνιμη λύση και με την πάροδο των 2 ετών που διαρκεί, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να επαναλάβετε. Τα πλεονεκτήματα ωστόσο είναι σημαντικά. Αποτελεί μη επεμβατική θεραπεία, συνεπώς δεν υποβάλλεστε σε γενική αναισθησία όπως συμβαίνει στην χειρουργική επέμβαση. Επίσης δεν υποβάλλεστε στη διαδικασία λιποαναρρόφησης και επανατοποθέτησης λίπους, ούτε στη χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης μόνιμων εμφυτευμάτων και έτσι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για δημιουργία εκτεταμένων ουλών.

Ως πλαστικός χειρουργός που δίνω μεγάλη προτεραιότητα στην καλύτερη δυνατή χειρουργική φροντίδα των ασθενών μου και ως συνεργάτης της Κλινικής του Dr Ivo Pitanguy και μέλος της Βραζιλιάνικης Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής, χρησιμοποιώ πάντα την πολύτιμη εμπειρία μου για την άψογη εμφάνιση των γλουτών και βρίσκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή στις εξελίξεις που αφορούν στο body contouring!

Dr. Savas Konstantoglou